Belföld

Kuncze Gyurcsány hívására indul a választáson

kuncze(430x286)(1).jpg (kuncze)
kuncze(430x286)(1).jpg (kuncze)

Bár nem a Demokratikus Koalíció színeiben, de a DK-nak jutott egykori választókörzetében, Szigetszentmiklóson és a pártelnök kérésére indul az egykori SZDSZ-es politikus – derül ki a magyarnarancs.hu interjújából.

Kuncze Gábor úgy tudja, hogy a DK a szigetszentmiklósi választókerületet elkérte magának azzal, hogy ott Kuncze Gábort akarja indítani. Ezzel a többiek egyetértettek, de az MSZP azzal egyezett bele némi gondolkodás után, hogy ha ott ő indul, akkor odaadja, egyébként nem. Ezután kellett Kunczének eldöntenie, elindul-e, ha a DK megkapja ezt a helyet – mondta a politikától egy időre visszavonult politikus a Magyar Narancs honlapjának.

A lap kérdésére azt is elárulta, hogy Gyurcsány Ferenc kereste meg a felkéréssel. Az SZDSZ korábbi elnöke elmondta, hogy a választókerületben már ötször nyert, így többekben már korábban is felvetődött, hogy induljon. 2012 eleje óta minden alkalommal azt mondta azonban, hogy senkinek a listájához nem akar csatlakozni, de ha létrejön az összefogás és szükség van rá, és felkérik a részvételre, erősen megfontolja. „Hát ez történt most.” – mondta Kuncze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik