Lajhármaki született a Szegedi Vadasparkban (lajhármaki, születés, faj megmentő program, szegedi vadaspark)
Belföld

Bébibumm a Szegedi Vadasparkban

24.hu
24.hu

2014. 01. 16. 08:28

2013-ban és az idén is egy leopárd teknős fióka lett az év első szülötte, ami jó jel, hiszen tavaly ezt követően egymás után bővültek az állatcsaládok az intézményben.

Tavaly is nagyon sok állat szaporodott a Vadasparkban, közülük a legnagyobb zoológiai szenzációnak a tompaorrú krokodilok kikelése, a fekete bőgőmajom, az Alaotra-tavi bambuszmaki, valamint a sörényes hangyász kölyök születése számított. A karmosmajmok, az arák, az emuk, a Bennett-kenguruk és csupasz turkálók szintén nagyszámú újszülöttel, illetve kikelt fiókával gazdagították a gyűjteményt.

A múlt évhez számos olyan ritkaság érkezése és születése köthető, amely még egyedülállóbbá teszi a Vadasparkot. Az év „nagy dobása” a borjúfókák bemutatása volt az állatkert központi részén felépült medencében. Az állatok tréningezését szinte azonnal elkezdték, a látogatóik is tanúi lehettek, hogyan haladnak a tanításukkal. Ennek révén idén márciustól a Zoo Típusú Találkozások állatbemutató programja egy borjúfóka-show-val is bővül.

Azonban számos más állat is érkezett, a teljesség igénye nélkül felsorolva: gyönyörű fácánfajok (szatír tragopán és himalájai fényfácán); egy pár vörös panda; dzseláda páviánok és szirti borzok társultak a ritka keselyűfajok mellé a nyáron felépült etiópiai-magasföld bemutatóban; a világ legokosabb madarai, az új-zélandi keák; ritka orrszarvú leguánok és krokodiltejuk; a még ritkább valódi vámpírok, a rőt vérszopó denevérek.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.