Belföld

Bővítik a soproni konténerterminált

Az összesen 1,3 milliárd forintos fejlesztéshez 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a cég.

Győr, 2014. január 15., szerda (MTI) – Folytatódik a GYSEV CARGO Zrt. soproni konténertermináljának fejlesztése európai uniós támogatással – tájékoztatta az MTI-t szerdán a vasúttársaság.

Rázó László szóvivő közlése szerint az összesen 1,3 milliárd forintos fejlesztéshez 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Az idén induló beruházás részeként egy új, 41 tonna teherbírású bakdarut is beszerez a társaság. Kiemelik: a beruházás célja a GYSEV CARGO Zrt. soproni telephelyű Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjában található konténerterminál továbbfejlesztése.

A projekt az új bakdaru beszerzése mellett magában foglalja a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztéseket is.

A tájékoztatás szerint a logisztikai központ kapacitásainak további növelése érdekében fatárolókat alakítanak ki, fejlesztik a GYSEV CARGO Zrt. üzemviteli szoftverét, akárcsak a meglévő konténerkövető rendszert.

A várhatóan 2014 decemberéig megvalósuló fejlesztések eredményeként 15-20 új munkahely jön létre, emellett lehetővé válik a társaság árbevételének növelése, és versenyképes logisztikai szolgálatok biztosítása, előre vetítve a GYSEV CARGO Zrt. régióban betöltött szerepének jelentős mértékű növekedését- közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik