Belföld

Az év példaképe lehet szegedi fodrász és kutatóorvos is

Szegediekre is szavazhatunk az Év Példaképe versenyen, amit a Példakép Alapítvány rendez.

A kezdeményezés lényege, hogy a társadalom sikeres fiatal magyar vállalkozókat ismerjen meg. A versenyen 50 megvalósított ötlet közül kerül ki az Év Példaképe cím nyertese. Január 18-ig két szegedire, Zsiga Renáta, mesterfodrászra és Dr. Letoha Tamás kutatóorvosra is – aki Pharmacoidea Kft. ügyvezető igazgatója – lehet szavazni.

Világhírű mesterfodrász

Zsiga Renáta már akkor is fodrász szeretett vona lenni, mikor nem is volt tisztában azzal, hogy mi is az pontosan. 23 évesen, akkor már ötéves tapasztalattal, saját szalont nyitott, 3 évvel később pedig már nemzetközi bíróként ítélkezett versenyeken. 2004-től a L’oreal nagykövete.

“Szeretném megmutatni, hogy jó itthon, és nem feltétlen kell külföldre menned, hogy sikeres legyél. Mindig a lehető legjobbat kell adni és újat mutatni. A lehetőség mindenki számára adott, függetlenül attól, honnan jövünk. Én is nagyon mélyről indultam, mégis vidéki nőként, fiatal feleségként, majd anyaként el tudtam jutni a nemzetközi elismertségig a szakma legjobbjai közé.” Mondta Renáta a peldakep.blog.hu-nak.

Cél a gyógyíthatatlan betegségek ellenszerének meglelése

Dr. Letoha Tamásban mindig is volt küldetéstudat, hogy valami olyat alkosson, ami az emberiség javát szolgálja. Eleinte közgazdásznak tanult, majd mégis oprvosnak állt. Kutatóorvosként a világ legnagyobb gyógyszercégei számára végez génterápiás vizsgálatokat. Kifejlesztett egy olyan olyan természetes hatóanyagot, amely segít megelőzni az Alzheimer-kórt.

” Olyasmit szeretnék alkotni, ami az emberiség javát szolgálja. Fiatalon azt hittem, az emberek a pénztől lesznek boldogok, így közgazdásznak tanultam tovább. Azonban egy közeli ismerős váratlan halála ráébresztett, a pénzzel sem lehet mindent elérni, mert a természet törvényeivel nem veheti fel a versenyt. Az egyetlen, ami időtálló, az az orvostudomány, így aztán felvételiztem orvos szakra és meg is kezdtem a tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen.” Nyilatkozta Tamás.

A jelöltekre szavazni itt lehet. A szavazáshoz Indapass szükséges, amire facebookos belépéssel is lehet regisztrálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik