Belföld

Senkinek sem kellett a szemétszállítás

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyílt közbeszerzésen keresett vállalkozót 112 település hulladékának elszállítására és feldolgozására; a felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett, de a szolgáltatás zavartalanul folytatódik.

Hegyi Zoltán, a társulás elnöke azt közölte: hamarosan kiírják az újabb pályázatot a feladatra, így biztos benne, hogy a törvényi határidő, azaz 2014 vége előtt sikerül kiválasztani az új szolgáltatót.

A hétfői Közbeszerzési Értesítőben megjelent ajánlat szerint a nyertes tevékenysége Győr Megyei Jogú Városra és annak környezetében 111 településre terjedt volna ki, Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom- és Veszprém megyében.

A feladat a társulás működési területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására, valamint a kialakított települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer eszközeinek, berendezéseinek és létesítményeinek üzemeltetése lett volna, közszolgáltatási szerződés keretében.

54 ezer tonna szemetet termel ki a vidék

Az érintett települések teljes területe 2471 négyzetkilométer, amelyen 109 ezer lakásban 259 ezer ember él. A területről 2012-ben 54 ezer tonna hulladék származott, ebből a vegyes- és a maradék hulladék 15-15 ezer, a bio-hulladék 8 ezer, a szelektív gyűjtő szigeteken keletkezett hulladék (papír, műanyag, üveg és fém) pedig 5 ezer tonna. A hulladékudvarokból további 11 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek be.

Az ajánlatkérő nem közölte az ellenszolgáltatás becsült értékét, de az milliárdos nagyságrendű. Év elejétől csak többségi állami-, illetve önkormányzati tulajdonban lévő cégek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik