Belföld

A zöld-sárga vonatokat is nyomon követhetjük

A MÁV szerelvényei mellett már a GYSEV vonatait is figyelhetjük a térképen.

A két vasúttársaság együttműködésének eredményeként mostantól a GYSEV vonatai is láthatók a Vonatinfó térképén. Az utazóközönség így a MÁV mellett a GYSEV által közlekedtetett személyszállító vonatokról is percre pontos információkat kaphat a honlapról.

A MÁV 2011 augusztusa óta működteti a honlapot. Ennek lényege, hogy az érdeklődők egy térképen követhetik figyelemmel személyszállító vonatokat. Az adatok percenként érkeznek, de a honlapon az is azonnal megjelenik, ha egy vonat elindul, megérkezik, illetve pontosan látható a vonatok aktuális tartózkodási helye.

Ungvári Csaba, a MÁV-START vezérigazgatója szerint: „A vasúti szolgáltatás kiemelt, nagyon fontos részét képezi az utasok tájékoztatása. A vasútállomásokon, az ügyfélszolgálati irodákban, a vonatok fedélzetén, telefonon, az interneten, mindenhol lényeges, hogy pontos, és azonnali idejű információhoz juthassanak azok, akik vonattal utaznak.

A két vasúttársaság informatikai szakemberei az elmúlt hónapokban elvégezték a szükséges fejlesztéseket, így mostantól a honlapon a GYSEV által közlekedtetett személyszállító vonatok is megjelennek a térképen. Ennek köszönhetően az utazóközönség az összes magyarországi személyszállító vonatról azonnali információkat kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik