Belföld

Fals információ után fenyegetés a benzinkútnál

GP benzinkút (GP benzinkút)
GP benzinkút (GP benzinkút)

Az egyik Székesfehérváron működő benzinkút hálózatról Bedőlt az egyik legolcsóbb benzinkúthálózat címmel cikket közölt le a HVG internetes portálja, csak annak nem járt utána, hogy valóban bedőlt-e.

Amire a HVG hivatkozik, hogy a Greco Petrol Kft. a NAV-nál fellelhető nyilvános adatok alapján valóban 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezik igaz (mi is ráleltünk a 287. sorszám alatt), de nem ez a cég üzemelteti az említett benzinkutakat – tudta meg a Fehérvár24.

Az említett GP kutakat az Alba Autómosó Korlátolt Felelősségű Társaság üzemelteti, amelyik cég nem található a NAV „bűnlistáján”, sőt, mint a dolgozóktól megtudtuk, a kutak továbbra is üzemelnek, és esze ágában sincs senkinek sem bezárni azokat. Az alacsony áron tartott benzint továbbra is tudják biztosítani, mert nincs eljárás, felszámolás az Alba Autómosó Kft.-vel szemben.

A HVG információinak szeretett volna hangot adni a Fehérvár Televízió, ezért egyik szerkesztője kiküldött egy operatőrt, hogy készítsen vágóképeket a GP benzinkútról. Az operatőr munkáját végezte egy buszmegállóból, amikor egy fekete platós autó állt meg elé és életveszélyesen megfenyegette. Ezzel kapcsolatban a Fehérvár Médiacentrum közleményt adott ki: „Életveszélyesen megfenyegették forgatás közben a Fehérvár Televízió operatőrét. Kollégánk tájékoztatása szerint, éppen a Seregélyesi úton, az egyik ott működő – az országos sajtóhírek szerint csődben lévő – benzinkútról, egy közeli buszmegállóból készített felvételeket, amikor megállt mellette egy fekete platós terepjáró. Az autóból egy férfi szállt ki, és egy baltanyéllel megfenyegette őt. A férfi a felvétel törlésére szólította fel munkatársunkat, és a baltanyéllel megbökte. Az ismeretlen kollégánkat eközben azzal fenyegette meg, ha nem törli a nyersanyagot, őt és a családját is bántalmazza. A Fehérvár Médiacentrum súlyosan elítéli az ilyen cselekményt, a vezetőség feljelentést tett a rendőrségen.”

Az ilyen cselekményeket a Fehérvár24 is elítéli! Ugyanakkor szerencsésebbnek tűnt az érintetteknél érdeklődni. A kútnál tudtuk meg, hogy azt nem is a HVG által emlegetett Greco Petrol Kft. üzemelteti, hanem az Alba Autómosó Kft. Mint elmondták, már szinte minden tankolni akaró autós megkérdezi őket, hogy tényleg bezárnak, ami mindenkinek rosszul esik. A neve elhallgatását kérő dolgozó azt mondta, van egy fekete platós céges kocsi, de azt bárki vezethette.

Egy munkáját végző embert megfenyegetni nem helyes dolog, ezzel teljesen egyetértünk. Ám a hír forrása, a HVG is alaposabban utánajárhatna az információinak, hogy az ilyen felesleges indulatok ne szabaduljanak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik