Belföld

Félmilliomos lett kolleginánk

Mert díjat kapott.

Lapunk állandó szerzője, Oroszi Babett nyerte idén a Gőbölyös József Soma Alapítvány által tényfeltáró újságírók számára kiírt pályázatot. Az egymillió forinttal járó Soma-díjat kollégánk 2013 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotójaként vehette át az Átlátszón közölt Kik fosztották ki a magyar filmipart? című cikksorozatáért. Az elismerést idén ketten, megosztva kapták, a másik díjazott Máriás Leonárd, aki a hvg.hu portálon olvasható cikksorozatával domborított, amely a Continental trafikügyeiről szólt.

Oroszi Babett tavaly dr. Szegő Tamás Emlékérmet kapott. Publikált már cikket és videót a Korridoron, a Maximán, a Feminán, valamint a tv2.hu, a stop.hu oldalán. A Hír24-nek 2013 áprilisa óta dolgozik.

Íme három Hír24-es film Oroszi Babettől: Bejutottunk az épülő felcsúti stadionba, valamint Trafikteszt: több helyen simán kiszolgálják a 18 éven aluliakat is, továbbá Ájulás az utcán – próbára tettük a budapestieket.

És néhány cikk, szintén a Hír24-ről. Az iskolagyümölcs mutyiról itt, itt és itt olvashat. A pofátlan prémiumokról, jutalmakról itt és itt. Az érpataki kalapos politikusról, Orosz Mihályról pedig itt.

Gratulálunk!

A cikksorozat egyes részei:

Milliárdos hűtlen kezelés gyanúja – kik fosztották ki a magyar filmipart?

Milliárdos adóssághegy – MMKA-ügyben Hiller István felelőssége is felmerült

MMKA-dosszié: Kálomistáék milliárdját nem vizsgálta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

“Nagyon jó vagyok” – Kálomista Gábor és az állam pénze

„Magát is most megfojthatnám” – Kálomista Gábor és az állam pénze II.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik