Belföld

Plusz előadás a Mamma Mia!-ból

A hatodik Mamma Mia! előadást is meg kellett hirdetni a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorkínálatában, olyan kiemelkedő az érdeklődés az ABBA-musical iránt. Az eddigi öt előadásra már nem lehet jegyet venni.

Soha nem látott jegyértékesítési sikerről számolt be a Szegedi Szabadtéri Játékok mai sajtótájékoztatóján Herczeg Tamás igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató. Az edigi évadok közü, a 2010-es volt a legsikeresebb, de már most túlszárnyalta az idei, már kétszer annyi jegy kelt el, mint tavaly ilyenkor. A sikerben kiemelkedő szerepe van a Mamma Mia! című előadásnak.

A Madách Színházzal együttműködve, Szirtes Tamás rendezésében színre kerülő produkció korábban meghirdetett öt előadására, a jegyértékesítés kezdete óta már az összes jegy elfogyott. Akkora az érdeklődés a darab iránt, hogy a menedzsment arra a döntésre jutott: plusz előadást iktatnak be a műsorba, augusztus 22-én is lesz Mamma Mia!. Egyúttal azt is jelezték, ennél több előadás biztosan nem lesz a musicalből. Ilyen korán még sosem hirdetett plusz előadást egy bemutatóból a Szabadtéri.

Konferencia az évfordulón

Idén 55 éve, 1959-ben indult újra a második világháború miatti kényszerszünet után a Szegedi Szabadtéri Játékok. A jeles alkalomról megemlékezik a fesztivál vezetése. Ennek első lépéseként tudományos konferenciát szerveznek a március 27-i színházi világnapon. A kétnapos konferencia keretein belül a Szabadtéri története, korai és mostani működése, a városra gyakorolt kulturális hatása is szóba kerül, de az előadók kitekintenek az aktualitásokra, így a dóm-rekonstrukció kapcsán felmerült gondolatokra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik