Belföld

Bocsánatkérést vár a TTIK a rasszista poszt miatt

szegedi-tudomanyegyetem(960x640)(2).jpg (szegedi tudományegyetem, )
szegedi-tudomanyegyetem(960x640)(2).jpg (szegedi tudományegyetem, )

A Szegedi Tudományegyetem vezetése hétfőre ígért állásfoglalást az ügyben.

Amint arról mi is beszámoltunk, szenteste Juhász Tamás Imre, a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói önkormányzatának elnöke, a 2011-es egyetemista éhségsztrájk főszervezője, egy Ku Klux Klán tagokat ábárzoló fotót tett közé Facebook-oldalán, mely alá azt írta, „Sajnos, idén sem lesz már fehér karácsonyunk”.

Íme az azóta törölt fotó. (Forrás: Facebook.com)

A rasszista felhangú poszt – melyet több HÖK-ös és EHÖK-ös vezető is lájkolt – nagy felháborodást keltett egyetemi körökben.

Az ügy kirobbanása után nem sokkal a Természettudományi és Informatika Kar vezetősége is állást foglalt a poszttal kapcsolatban. Közleményt adtak ki, melyben azt írják, elítélik a diszkriminatív tartalmú bejegyzést, egyúttal remélik, a sokak jogos felháborodását kiváltó képet és szöveget törli a hallgatójuk, egyúttal az érintettek elnézést kérnek a tettükért.

Az előbbi csütörtök este megtörtént, Juhász Tamás eltávolította a Ku Klux Klan-tagokat ábrázoló fotót az oldaláról, az utóbbi azonban még várat magára.

A HÖK elnök a Délmagyarország újságírójának azt mondta, viccnek szánta a posztot, amelyen egyedül a Ku Klux Klan tagjainak lenne oka megsértődni. A lapnak Török Márk EHÖK elnök is nyilatkozott. Ő is úgy vélte, pusztán egy félreértett tréfáról van szó.

A Szegedi Tudományegyetemen január 5-éig szénszünet van, addig hivatalos ügyintézés sincs, így az legfelső vezetés legkorábban hétfőn nyilatkozik az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik