Belföld

A kormány skizofrén, vagy ostobának nézi az embereket

Mirkoczki-Adam(2)(960x640)(2).jpg (Mirkóczki Ádám)
Mirkoczki-Adam(2)(960x640)(2).jpg (Mirkóczki Ádám)

A Jobbik szóvivője szerint "szánalmas, pitiáner és drága kampányba" kezdett a a kormány a rezsi-turnéval.

Mirkóczki Ádám szóvivő Orbán Viktor miniszterelnök a napokban sokaknak megküldött – a rezsiharc melletti kiállásra felhívó – levelére utalva arról beszélt, az országgyűlés elsöprő többsége támogatta a lépéseket, és nincs tudomásuk arról, hogy azóta bárki meggondolta volna magát. Jelezte azt is, arról sincs tudomásuk, hogy az EU, a NATO vagy valamelyik nemzet hadat üzent volna Magyarországnak az energiaárak csökkentése miatt

A szóvivő szerint két dolog lehet a kiküldött levelek és a mozgósítási szándék mögött; vagy skizofrén a kormány és lényegében “saját maga ellen szólítja harcba a sajátjait” vagy “szimplán ostobának nézik a magyar embereket” és csak egy újabb, olcsónak nem nevezhető kampányfogásról van szó.

Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben négy levelet kaptak a magyar emberek a kormányfőtől, és ez szerinte 3 milliárd forintjába került az adófizetőknek, míg tavaly bruttó 800 millió forintért tudhatták meg az emberek azt, hogy “Magyarország jobban teljesít”.

Az ellenzéki politikus arról beszélt, nem tudják, mennyi a mostani “szánalmas, pitiáner, drága kampány” költsége, de szerintük felesleges a közpénzeket erre szórni. Szerinte ugyanis azzal amit a kormány megspórol az emberek számára a rezsidíjak csökkentésével, azt a pénzt így ki is veszi a zsebükből.

Ha a kormánynak fontos az ügy, akkor törvényben garantálja, hogy a választások után sem fognak az árak elszabadulni, vagy szándéka hitelességének bizonyítására adjon ki erről egy politikai nyilatkozatot – jelentette ki a Jobbik szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik