Belföld

Nagyközség lett Bordány

Bordány Község Önkormányzati képviselő-testülete évzáró, december 12-ei ülésén döntött a nagyközségi cím felvételéről.

Kapcsolódó cikkek

Korábban az 5000 fő feletti települések kérhették a nagyközségi cím használatát, az új önkormányzati törvény viszont ma már a 3000 főnél nagyobb lélekszámú települések számára is lehetővé teszi ezt. Elsősorban azok a dinamikusan fejlődő települések éltek ezzel a lehetőséggel, akik infrastruktúrájában, intézményi ellátottságában, az elérhető szolgáltatások hozzáférésében méltóak erre a címre.

A pályázati forrásoknak köszönhetően több beruházás is megvalósult Bordányban. Hosszú évek óta stabil, kiszámítható gazdálkodással rendelkező település, lakosságszáma is dinamikusan növekszik, lassan eléri a 3300 fős lélekszámot. Ezért döntött úgy a testület december 12-ei ülésén egyhangúlag, támogatja a polgármester úr előterjesztését, így 2014. január 1-től Bordány használja a nagyközségi nevet.

Az önkormányzat a 2014. január 11-ei Újévi Koncerten szeretné hivatalosan is megköszönni minden embernek, azt a munkát, amivel Bordányt eddig is segítették, és hozzájárultak ahhoz, hogy nagyközségi címet kaphatott a település.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik