Belföld

Kismarosi szemétszállítás péntekenként

A Zöld Híd Régió Kft. vette át a település teljes hulladékgazdálkodási szolgáltatását.

Minden héten pénteken szállítják el ezentúl a kommunális hulladékot a településről és a hozzá tartozó nagy kiterjedésű üdülőövezetből is. A téli időszakban reggel 6 és délután 4 óra között járják az utcákat a kukásautók, április 1-től azonban tovább tart a begyűjtés, tehát egészen este 10-ig várható a gyűjtőautók megjelenése.

Az önkormányzati újság internetes oldalán olvasható közleményből kiderül, hogy a vegyes hulladékot a meglévő gyűjtőedényekben vagy a cég feliratos szürke zsákjaiban lehet kitenni az utcákra. A behúzóval lezárható zsákokat az önkormányzatnál vehetik át a kismarosiak, ezek díját a szolgáltató utólag, negyedéves rendszerességgel számlázza ki.

A Zöld Híd Régió Kft. ügyfélszolgálatán is részletes felvilágosítást adnak:

kék szám: 06-40/201-026,

e-mail: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu.

Szemétszállítás Börzsönyligeten

Az üdülő ingatlannal rendelkezőknek fél évi, 26 heti szolgáltatási díjat kell megtéríteni. Az állandó lakosok is dönthetnek a zsákos gyűjtés mellett, azonban nekik az 52 hétre számított díjat kell megfizetni. A korábbi konténeres hulladékgyűjtés Börzsönyligetben megszűnik, a közszolgáltató háztartásonként gyűjti össze a szabványos zsákban kihelyezett hulladékot. Kérik, hogy a zsákot az ott élők akasszák fel a kerítésre, hogy a kóbor állatok és vadak ne szórják szét a hulladékot.

Szelektív gyűjtés

A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken 2014. január 1-től csak üveggyűjtő konténerek maradnak. A háztartásonként szelektíven összegyűjtött hulladékot a vegyes hulladékgyűjtési napokon, tehát péntekenként viszik majd el, minden páratlan héten. A szelektív hulladék gyűjtéséhez a közszolgáltató díjmentesen biztosítja a gyűjtőzsákot, amelyben vegyesen gyűjthető a tiszta műanyag és papírhulladék, a tejes-, gyümölcslé-, konzerv- és aludobozok. A közszolgáltató azokon az ingatlanokon, amelyeken kihelyezik a megtelt szelektív zsákot, azok összegyűjtésével egy időben üres zsákokat hagy a postaládában, vagy a kerítésre tűzve. Ha nincs kéznél ilyen zsák, akkor lehetőség van arra is, hogy a feleslegessé vált átlátszó műanyag zsákban helyezzék ki a szelektív hulladékot.

Fotó: Kismarosi Kikiáltó

Nyáron tovább tart

A közszolgáltató április 1. – november 30. időszakban bevezeti a háztartásonkénti zöldhulladék gyűjtést, amelyet kéthetente, minden páros hét pénteki napon 6.00 – 22.00 órák között fog végezni. A zöldhulladékot – a gépi feldolgozási technológia miatt – csak biológiailag lebomló gyűjtőzsákokban szállítja el a közszolgáltató. A biozsákokat önköltségi áron tudja a lakosság a később meghirdetett helyi boltokban megvásárolni. A december 1. – március 30. időszakban a zöldhulladék gyűjtés szünetel.

A hulladékszállítás díjáról részletesen tájékozódhatnak a helyi lap honlapján. Az üdülőtulajdonosok itt találják meg azt a térképet is, amelyen a közterületen elhelyezett – az eddigi konténereknél kisebb gyűjtőedények pontos helyét jelölték meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik