Belföld

Hajléktalanok ütöttek tanyát az iskola ajtajában

Pont ez hiányzott még a vásárhelyi volt Kossuth legendás épületének.

Csúcsra jár a hajléktalan szálló Hódmezővásárhelyen. A negyven egynéhány állandó helyre most ideiglenesen további létszámbővítést engedélyeztek, így több mint 60-an tölthetik a telet az intézményben. Ám vannak akiket nem csábít a meleg, a tisztaság és rendszeres étkezés.

Egy maroknyi fedél nélküli a város különböző pontjain vackolta be magát. Az egyik legszembetűnőbb a Kaszap utca, ahol a volt Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola fedett előterében ütöttek ketten is tanyát.

A komfortos életet már a Penny parkolóból lehet látni. Az iskola előtti kuka telis-tele van kétliteres pet-palackokkal, amiben igazi minőségi bor lakozott. Az iskola bejárata mellett hevenyészett fekvőhely, pihe-puha kartondobozból. Körülötte csikkek, ételmaradék és felejthetetlen illat. Az magas ablakpárkányon kenyér és természetes színű itóka hever.

A szállástól pár lépésre, de legalább a ritkás bokrok között egy nagyon takaros (Nem!) vécét alakítottak ki. Ételmaradék, fekália, rideg és csontig hatoló hideg járja át a terület minden négyzetméterét. Úgy tudjuk az itt lakókat időről időre elzavarják, ám ők időről időre vissza is költöznek. Ugyan mit is tehetnének velük.

A sok szemét között egy érdekes tárgyat is láttunk. Egy márkás és újnak tűnő hibátlan biciklilakat is hever a földön – bicikli nélkül. Elgondolkodtató, hogy a 2-3 ezer forintos biztonsági eszköz vajon hogyan került éppen ide…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik