Belföld

Néma honatyák

B. Nagy László és Nógrádi Zoltán sem szólalt fel tavaly a parlamentben, de Magyar Anna és Ujhelyi István is alig kettő illetve négy percig hallatta a hangját a T. Házban.

Tavaly összesen 477 percet beszéltek a Csongrád megyei országgyűlési képviselők a parlamentben. A kilenc fideszes képviselő 101 percet szónokolt az Országházban. Négyszer többet mint a két szocialista honatya és harmad annyit mint a Jobbik két képviselője.

A megyei politikiusok 2013-as parlamenti aktivitásáról a Délmagyarország készített összeállítást. Ebből kiderül, hogy B. Nagy László Szeged város fideszes delegáltja és Nógrádi Zoltán, mórahalom kormánypárti polgármestere egyetlen egyszer sem szólalt fel a T. Házban. A lap szerint önálló indítványuk is mindössze egy-egy volt.

A legcsendesebb képviselők közt van Magyar Anna, Ujhelyi István és Vincze László is. Ők kettő, három illetve két alkalommal kértek szót kettő, négy, illetve öt percre.

Botka László polgármester húsz percet beszélt a parlamentben, két perccel többet mint a szomszédos vásárhely képviselője Lázár János.

A rekorder torony magasan Varga Géza lett. A jobbikos honatya négy órát szónokolt tavaly, egyedül többet, mint a 13 megyei képviselőtársa összesen.

A teljes összeállítást itt tekintheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik