Belföld

Elmaradtak a komolyabb petárdatüzek

Négyszer riasztották tűzhöz a Csongrád megyei tűzoltókat az óév utolsó napján.

Szilveszter napján négyszer, az újév első óráiban pedig egyszer kellett tüzet oltaniuk a megye ügyeletes egységeinek – tájékoztatta portálunkat Tátrai János tűzoltó alezredes.

Kora délután Deszken délután Szentesen akadt dolguk a tűzoltóknak. Mindkét helyen néhány négyzetméternyi égő avart és aljnövényzetet kellett eloltaniuk.

Este hét körül az algyői Sövény utcába, egy családi ház melléképülete, illetve egy mellette parkoló kisteherautó égett. Szegedi és vásárhelyi tűzoltók is részt vettek az oltásban. A szóvivő tájékoztatása szerint egy ember a kezén enyhe égési sérüléseket szenvedett.

Nem sokkal éjfél előtt egy nagyméretű szemetes konténer gyulladt ki Szegeden, az Alsó-Kikötő soron. A megyeszékhely tűzoltói gyorsan eloltották. 2014 első tűzesete is Szegeden történt. A Szigony utcában egy lakóépület elé ültetett tujasor kapott lángra.

Baleseteknél is szükség volt a katasztrófavédők munkájára. A Földeáki úton egy, az úttestről lesodródott autó mentését végezték el a vásárhelyiek, a Makkosházi körúton pedig két összeütközött autó áramtalanítását végezték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik