Belföld

Bizonytalan ideig bezár a Műjégpálya

varosligeti-mujegpalya(960x640)(4).jpg (városligeti műjégpálya)
varosligeti-mujegpalya(960x640)(4).jpg (városligeti műjégpálya)

Délután az olvadás miatt nem nyitott ki Városligeti Műjégpálya, és január 1-ig még biztosan nem korcsolyázhat itt a közönség. Délelőtt vastag vízréteg fedte a jeget, ami miatt alaposan eláztak a vendégek.

„Sajnálattal közöljük, hogy a decemberi hosszantartó szokatlan meleg miatt a mai napon délután nem nyitunk ki.” – írják honlapjukon. Az említett ok miatt 2013. december 31.-én és 2014. január 1-én is zárva tartanak.  A jégpálya egyelőre alkalmatlan a sportolásra. A nyitás időpontjáról honlapjukon és Facebook oldalukon lehet tájékozódni.

Hétfő kora délután a Műjégpálya infovonalán a Hír24-nek még azt mondták, hogy délután kinyitnak. Igaz azt is jelezték, hogy a délelőtthöz képest nem javult a helyzet. A szabadtéri pályák egyszerűen nem bírják az december végéhez képest szokatlan meleget.

Dél körül jelent meg a Cink.hu-n, hogy mély vízben áll a jégpálya. Mint azt egy olvasójuk írta, „öt perc alatt az egész család elázott, hasonlóan a Városligeti Műjégpálya összes vendégéhez, a rendszer ugyanis nem fagyaszt rendesen, a jeget emiatt olyan mély víz borítja, hogy a fékezésektől az is elázik, aki el sem esett. A jegyet ennek ellenére kiadják, minden figyelmezetetés nélkül, így a vendégek csak a pályára kiérve szembesülnek a valósággal.”

A Műjégpálya idei szezonjának ünnepélyes megnyitója egyébként ugyancsak a szokatlan meleg időjárás miatt maradt el november közepén, így aztán ünnepség nélkül nyitot meg a közkedvelt budapesti intézmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik