Belföld

Disznótor bokrétaünneppel a visegrádi Fő utcán

December 30-án ingyenes disznótorral és színes programokkal ünnepli a város az évbúcsúztatót és a városközpont felújítását.

Néhány éve bevezetett hagyomány a városban, hogy az önkormányzat és civil szervezetek összefogásával disznótorral búcsúztatják az óesztendőt. Ilyenkor összegyűlik Visegrád apraja-nagyja, hogy megkóstolja a helyben sütött sváb hurkát, kolbászt és sült finomságokat a Mozi előtti utcaszakaszon. Aki a Fő utcán megfordul, azt elcsábítja a friss fűszeres húsok illata és biztosan megkóstolja az idei disznótorosokat. Ingyen teheti, csak a mellé elfogyasztott italokért kell fizetni. Az ebből befolyó bevétel a civilek támogatását szolgálja. A rendezvény évek óta elsősorban a helyieknek szól, de várják rá azokat a vendégeket is, akik a környék szállodáiban, panzióiban töltik a szilvesztert. A disznót reggel 7-kor vágják, 9 órától már lehet kóstolgatni, délben pedig a húsok mellé süteménybemutató is társul.

Bokrétaünnep

Idén a jó hangulatú eszem-iszom kiegészül egy másik ünnep programjaival is. „Az ezeréves Visegrád városközpont fejlesztése” nevű projekt keretében megvalósuló városszépítő beruházások az októberi kezdés óta olyan jó üzemben haladnak, hogy a szilvesztert össze tudják kötni a bokrétaünnepséggel. A projekt keretében teljesen felújítják a Városházát és megszépül az egészségház homlokzata is. A programok pontosan délben kezdődnek, fellépnek a település gyermek és felnőtt tánc és énekcsoportjai, a környező településekről is érkeznek szereplők, majd délután 4-kor Judy int he Sky koncert lesz a Fő utcán.

Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik