Belföld

A fél Jászságot körbehaknizta a kulcstartós polgármester

Nemcsak a jászdózsai templomban, hanem Jászberényben, Jászladányon, Jászapátin és Jászárokszálláson is világító Mária-kulcstartóval kampányolt Pócs János szenteste – írja a Jászblog.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, karácsonyi misén osztottak ajándékot a templomban, mégpedig világító szűzmáriás kulcstartót egy fideszes politikus nevében és aláírásával, Jászdózsán. A politikus, Pócs János a körzet országgyűlési képviselője és 2014-es országgyűlési képviselő-jelöltje, egyben Jászapáti polgármestere és szerteágazó tevékenységű vállalkozója.

A Hír24 riportere csütörtökön felkereste Pócs Jánost, de a városvezető nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Sőt, később legyűlöletkeltőzte stábunkat a Facebook-oldalán. Egy fényképet is közölt a forgatásról, pedig a stábot mézeskaláccsal kínáló lányai azt mondták riporterünknek, hogy nincs otthon.

A trafikos polgármester

Pócs János neve már több kínos ügyben is feltűnt már. Ő az a képviselő, aki – állítása szerint véletlenül – a Facebookon alázott meg egy nehéz helyzetben lévő családanyát, továbbá Pócs János az a szerencsés polgármester, aki egyben trafikos is lehet, hiszen felesége is befutott a trafiktenderen.

Többen felháborodtak

A furcsa kampányon és ízléestelen kulcstartón a helyiek közül többen is felháborodtak. A Jászblog egy olvasója szerint Pócs János az egyházat, a karácsonyi ünnepeket, a szentmisét használta fel kampánycélokra egy kisstílű, a vallásos emberek érzelmeit sértő, a vallást, a hitet és az ünnepeket semmibe vevő akcióval.

A levélíró szerint az ízléstelen kulcstartóval Pócs János megbántotta azokat is, akik csak ilyenkor, évente egyszer járnak el a templomba, és egyszerűen csak nyugodtan, politikamentesen szerették volna eltölteni az ünnepeket.

Olvasói sztorik