Belföld

Karácsonyi misén kampányolt egy fideszes képviselő

A Jászblog ír arról, hogy a jászdózsai templomban a karácsonyi misén osztogatták Pócs János ajándékát: egy kulcskarikán lógó világító Máriát, a képviselő aláírásával.

Pócs János fideszes országgyűlési képviselőjelölt még a karácsonyi ünnepet is politikai célokra használja fel – írja a Jászblog, mégpedig azért mert, egy olvasójuk arról tájékoztatta őket: szenteste a jászdózsai templomban a miséző pap bejelentette, hogy mindenki kap karácsonyi ajándékot, majd a mise végén világító kulcstartót osztogattak a képviselő aláírásával.

A portál hozzáteszi, a levélíró szerint a helyiek közül többen is felháborodtak, hiszen Pócs János az egyházat, a karácsonyi ünnepeket, a szentmisét használta fel kampánycélokra egy kisstílű, a vallásos emberek érzelmeit sértő, a vallást, a hitet és az ünnepeket semmibe vevő akcióval.

A levélíró szerint az ízléstelen kulcstartóval Pócs János megbántotta azokat is, akik csak ilyenkor, évente egyszer járnak el a templomba, és egyszerűen csak nyugodtan, politikamentesen szerették volna eltölteni az ünnepeket.

Megkerestük Pócs Jánost, hogy miért döntött amellett, hogy épp a szentmisét használja fel kampánycélokra, egyelőre nem érkezett válasz a képviselőtől.

Szekeres Imre viszont már reagált az ügyre a Facebookon. Az MSZP politikus azt írta:

“Ha a büszkeség, hazugság, saját érdekeink keresése kerekedik felül, akkor a sötétség száll le ránk…” – mondta Ferenc pápa a karácsonyi misén Rómában. Nem csak vallásosnak kell látszani, hanem annak is kell lenni.

Szanyi Tibor pedig a Mária figura kapcsán írta azt:

“Hitler Krisztusnak álcázva?”

A kulcstartóról készült képet ezen a linken nézheti meg.

A trafikos polgármester

Pócs János neve már több kínos ügyben is feltűnt. Ő az a képviselő, aki – állítása szerint véletlenül – a Facebookon alázott meg egy nehéz helyzetben lévő családanyát, továbbá Pócs János az a szerencsés polgármester, aki egyben trafikos is lehet, hiszen felesége is befutott a trafiktenderen.

Olvasói sztorik