Belföld

Mini Galéria nyílt Zebegényben

Karácsonyi ajándékként kapták a helyi művészek az alkotásaikat bemutató állandó kiállítóteret.

A Bárka nevet viseli a kis terem a Petőfi tér 6. szám alatt, ahol mostantól ingyenes bemutatkozási lehetőséget kapnak a nagy képzőművészeti múlttal rendelkező településen élő és alkotó, vagy ide kötődő festők, grafikusok, iparművészek. Van közöttük, aki már nem él, de van fiatalember is. A tárlaton megtalálhatók Havasiné Grauszmann Tünde, Kórusz József, Mundi Jánosné, Pokorny Lajos, Sándor Róbert és Zebegéyi Mártonné alkotásai.

Havasiné Grauszmann Tünde egyik faragot gyertyája

fotó: facebook

A Bárkával kapcsolatban a kiállítók között szereplő, néhány éve elhunyt kiváló festő, Kórusz József özvegye úgy nyilatkozott a Dunakanyar24-nek, hogy a kis galéria megvalósítása már régi vágya volt a helyi művésztársadalomnak, létrehozása nagy hiányt pótol.

Kórusz József: Tavasz a Dunánál

fotó: zebegeny.net

Kórusz Márta szerint az, hogy az önkormányzat átadott egy helyiséget kiállítótérnek, amiért ráadásul nem kér bérleti díjat, azt mutatja, hogy a település vezetői a kultúra területén is a jövő építésével foglalkoznak. Egyben reményét fejezte ki, hogy Zebegény jól csengő neve ismét az őt megillető rangra emelkedik a művészvilágban és a művészetet szerető közönség körében is.

Sándor Róbert grafikusművész

fotó: facebook

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik