Belföld

Nácikkal közösen támogat egy estet az MTVA beszállítója?

Egy reklámanyag szerint a kuruc.info mellett a Dextramedia is támogatja a Nemzeti Front nevű zenekar karácsonyi estjét.

A Nemzeti Front zenekar december 28-án koncertezik Mohácson. Az együttes hivatalos Facebook oldalára feltöltött meghívón támogatóként szerepel a Kuruc.info és a közmédiának is műsorokat gyártó Dextramedia Kft. logója is.

Fotó: Facebook

Ez az a cég, amelyik feltételezhetően nemrég még az N1 TV híradóját csinálta, ahol többek közt Hitler születésnapjáról is megemlékeztek. A Dextramedia hivatalos honlapjának doméntulajdonosa ugyanaz volt, akié az n1tv.hu, a dextramedia.hu-val azonos IP-címmel rendelkezett a hvim.hu (a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapja), és a zagyvagyula.hu is. A Hírszerző korábbi cikkéből kiderül, nemcsak jobbikos, fideszes szál is van ebben a cégben: a Dextramédia egyik tulajdosona Moys Zoltán, Lezsák Sándor veje.

A Dextramedia Kft. legkevesebb 122 millió forintért gyártott műsorokat tavaly az MTVA-nak. Az Átlátszó birtokába jutott MTVA büdzsé alapján a közmédia a Duna TV-n keresztül 2012-ben három műsort is tervezett a fideszes rokon cégével, a végén pedig kettőért fizetett is. Az egyik ilyen a Munka-társ című műsor, ami epizódonként 1,6 millió forintba, összesen 46,2 millió forintba került, a másik pedig a Hazajáró, ami epizódonként 2,45 millió forintba, összesen 75,98 millió forintba került, összesen tehát 122 millió forintot fizetett 2012-ben a köztelevízió a jobboldali műsorkészítőnek. A stáblista alapján ez a cég készítette az “Újrakezdők Ócsán” című vállalhatatlan propagandaműsort is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik