Belföld

Ködös figyelmeztetés szinte az egész országra

köd (köd, időjárás, gyerek, )
köd (köd, időjárás, gyerek, )

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt, hétfőre és keddre egyaránt.

Csaknem az ország egész területére kiterjesztette a tartós, sűrű köd miatt kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este. Mint írták, éjszaka több helyen is a látási viszonyok romlására lehet számítani. A magasabban fekvő területeken, illetve eleinte főként nyugaton és a Dunántúl középső részein sűrű köd is várható.

A déli, délkeleti országrészben a derültebb tájakon szintén nagy valószínűséggel csökken néhány száz méterre a látástávolság. Néhol előfordulhat szitálás, de ezeken a helyeken nem valószínű fagypont alatti hőmérséklet.

Kedden napközben az élénkülő déli széllel javulnak a látási viszonyok. A Kisalföldön a megerősödő déli szél viharossá is fokozódhat, de várhatóan 70 kilométer/óra alatt maradnak a legerősebb lökések.

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon már hajnalban elkezd szakadozni a felhőzet, majd a keleti megyékben is kisüt a nap. Északnyugaton akár 13 fok is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik