Belföld

“Balog meg a sleppje menjen a büdös francba, seggfejek”

Balogh Zoltán (Balogh Zoltán)
Balogh Zoltán (Balogh Zoltán)

Balog Zoltán szegény gyerekeknek mutatta meg, milyen a nekik elérhetetlen luxus karácsony alkalmából a Hiltonban. Kevés ellenzéki politikus reagált az ügyre a Facebookon, aki reagált, az viszont egyáltalán nem kímélte a kormányt.

Balog Zoltán luxusvacsorával egybekötött karácsonyi ünnepséget rendezett 40 rászoruló gyermeknek a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány égisze alatt vasárnap, a Budapest Hiltonban. A gyakran vajas kenyéren tengődő gyerekeknek olyan ételeket szolgáltak fel, amikről még csak nem is hallottak soha, és nagy valószínűséggel mostanában nem is fognak. A főétel például ez volt: “…csirkemellfilé calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, brokkolirózsával és párolt rizzsel.”

Mindeközben Balog olyanokat mondott, minthogy

“Vannak szegények, és jó ha látjuk ezt, ezért örültem, hogy meghívtak. Az a cél, hogy olyan emberek legyetek, ha elmentek az egyetemre, lesz szakmátok, legyen megélhetésetek, hogy el tudjátok hozni a gyereketeket a Hiltonba.”

A gyerekek ajándékot is kaptak, de nem név szerintit, a dobozokon cetlik voltak, a következő feliratokkal: “6-7 éves fiúnak”; “10-14 éves lánynak”; “5-10 éves fiúnak”.

Az ügy a blogoszférában nagy hullámokat vert, és néhány ellenzéki képviselő is reagált Balogék karácsonyára. Czeglédy Csaba, a szombathelyi kokainbotrány MSZP-s kirobbantója például ezt:

“hajj, pedig megfogadtam… de akkor is: Balog Zoltán meg a sleppje menjen a büdös francba… seggfejek

elkeserítő, hogy ilyen országban élünk… ezekkel”

Czeglédy Csabát egyébként leginkább az a rész borította ki, hogy az ajándékokat nem címezték meg.

Reagált Fodor Gábor is, aki ugyanezen háborodott fel, továbbá azon, hogy szerinte biodíszletként használták a gyerekeket.

“Nincs kétségem afelől, hogy Balog Zoltán jót akart, de a Hiltonban tartott jótékonysági vacsora egy rettentően elrontott akció volt. Szegény gyerekeket díszletként használni, egy számukra elérhetetlen és érthetetlen világot pár órára felvillantani előttük, végül pedig olyan ajándékokkal kedveskedni nekik, amikre a nevük helyett – például – az van ráírva, hogy „6-7 éves fiú” – ezt nem szabad! Mindez elképesztő szomorú, és nagyon ferde gondolkodásmódra világít rá. Attól tartok, hűen tükrözi, hogyan viszonyul a Fidesz a szegénység problémájához.”

Reagált a Facebookon egyébként is nagyon aktív Baja Ferenc MSZP-s politikus is. Ő ezt posztolta ki:

Bizonyára jót akart a miniszter, mitöbb maradandó élményt nyújtott a gyerekeknek. De vajon nem érezte egy pillanatra sem a gesztus mögötti érzéketlenséget?
S miként értelmezi az egyszeri luxusvacsorát a folyamatos szegényellenes politika tükrében?
S meggondolta: a gyerekek este hazamennek?
És másnap ugyanaz a reménytelen, perspektíva és létbiztonság nélküli mindennapok sora jön, amit a kormány tétlenül néz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik