Belföld

Kibelezték és megcsonkították a vaddisznókat

Az orvvadászok levágták az állatok csülkeit és fejét, majd a tetmet az erdőben hagyták.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. munkatársa szólt december 18-án este a téti rendőröknek, hogy orvvadászok vannak Tényőn, az Árpádkút út melletti erdőben.

Sikerült őket tetten érni, az egyik elkövetőt, egy 48 éves férfit elfogták, de 23 éves társa kereket oldott, V. Zoltán elmenekült. Ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A nyomozás megállapította, hogy N. József társával együtt ment ki a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. tényői területére engedély nélkül tartott Mauser 862 típusú vadászfegyverével, ahol elejtett és kizsigerelt két vaddisznót. A süldő vadakról levágta a csülkökett és a fejüket, aztán zsákokba csomagolta a tetemet. A rendőrök a helyszíntől mintegy ötszáz méterre találták meg az elrejtett állatokat.

police.hu

Fegyverek és hús került elő a lakásában

A házkutatások során több mint egy mázsa vadhúst, lég- és nyílpuskát, lőszerhüvelyeket, nyílvesszőket és hangtompítót foglaltak le a győri nyomozók.

A Győri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya N. József ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást és előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.

Körözik a szökött vadászt

A képen látható 23 éves tényői Varga Zoltánt a rendőrség elfogatóparanccsal körözi. Kéri, hogy aki a férfi hollétéről, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Győri Rendőrkapitányságon, vagy névtelensége megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), illetve a 107; 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik