Belföld

A Magyarországi Kisebbségek Pártjával foghat össze az MSZP

mszp kongresszus (mszp kongresszus)
mszp kongresszus (mszp kongresszus)

Már jövő januárban megállapodhat az MSZP a Száva Vince vezette Magyarországi Kisebbségek Pártjával (MKP) a 2014-es választási együttműködésről.

A Magyar Nemzet mindezt arra alapozta, hogy Száva Vince a Facebook közösségi portálon osztott meg egy fotót, amelyen Mesterházy Attilával látható. A fotóhoz azt a megjegyzést fűzte, hogy őszinte, tartalmas konzultációt tartottak.

A lap megkeresésére az MKP vezetője elismerte, hogy többek közt a jövő évi választási együttműködésről tárgyaltak a szocialistákkal, s programjaikat is egyeztették. Száva Vince kiemelte, immáron a második egyeztetést tartották az MSZP-vel, amit egyébként a szocialisták kezdeményeztek. A beszélgetés családias hangulatban zajlott, s ennek folyományaként akár már január közepén megköthetik a választási megállapodást az MSZP-vel.

A politikus megjegyezte, nem a szocialista párt az egyetlen, amely egyeztetést kezdeményezett velük, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval is tárgyalóasztalhoz ültek, de megkereste őket Szili Katalin is, aki a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártot vezeti, illetve a Schmuck Andor-féle Magyar Szociáldemokraták Pártja is felvette velük a kapcsolatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik