Belföld

Új térfigyelő kamerák a Hübneren

terfigyelo(210x140)(1).jpg (térfigyelő kamera, )
terfigyelo(210x140)(1).jpg (térfigyelő kamera, )

Hat mozgatható kamerát telepítenek a háztömb körül és az épületek által közrefogott udvarban.

A székesfehérvári képviselőtestület szeptemberi közgyűlésén döntött arról, hogy a város jegyzője a közterület-felügyelettel és az informatikai központtal közösen vizsgálja meg újabb térfigyelő kamerák elhelyezésének lehetőségét a Hübner András, Gánts Pál, Széchenyi utcákban és a Köfém lakótelepen. A közgyűlés felhatalmazására az Önkormányzati Informatikai Központ Nonprofit Kft. elkészítette a terveket és a hozzá tartozó költségbecslést.

A Hübner András utcában tartott sajtótájékoztatón Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője elmondta, augusztus végén bejárást tartottak Cser-Palkovics András polgármesterrel, Kovács Zsolt városi rendőrkapitánnyal és a terület önkormányzati képviselőjével, Viza Attilával. Ennek során annak érdekében találkoztak a területen található önkormányzati bérlakások közös képviselőivel, hogy együtt keressenek megoldást az emberek szubjektív biztonságérzetét zavaró jelenségekre.

„A közös képviselőkkel történt egyeztetéseket követően egy kormányülésen vetettem fel a problémát Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, aki a készenléti rendőrségből vezényelt ide járőröket. A visszajelzések alapján érzékelhető módon nőtt is az itt élők biztonságérzete, amelynek hosszú távú fenntartásához elengedhetetlen eszköze volt a térfigyelő kamerák felszerelése. Örömmel fogadtuk a közgyűlés legutóbbi döntését, amely szerint megkezdődhet a rendszer kiépítése a lakótelepen” – mondta el Vargha Tamás.

A Hübner utcai lakótömbön 6 darab mozgatható kamerát helyeznek el. Ebből négy az épülettömb négy „külső sarkán”, kettő darab pedig a tömb által körülzárt belső „udvaron” ügyel a biztonságra.

Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta: „A hat kamera felszerelése a közrendre veszélyes, vagy veszélyesnek tűnő helyzeteket megelőzi, illetve ha valóban konfliktushelyzet alakul ki, akkor a bizonyítási eljárásban ezek a felvételek jól alkalmazhatóak lesznek. Az itt élők örömmel fogadták, hogy a város megoldást keresett problémájukra.”

Székesfehérvár közigazgatási területén jelenleg 32 térfigyelő kamera működik, amelyek képeit 2013. június 1-jétől a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete figyeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik