Belföld

Hó helyett köd és pára várható az ünnepek alatt

hajnali köd (ingyenes, )
hajnali köd (ingyenes, )

Enyhülés várható a karácsonyi ünnepek alatt az időjárásban, ezért szinte biztos, hogy nem lesz fehér karácsony.

Csütörtökön a megélénkülő déli szél hatására a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet, máshol marad a borult, párás időjárás. Szitálás, ónos szitálás továbbra is kialakulhat. A hőmérséklet délután a borús tájakon 0, a szakadozottabb nyugaton akár +5, +7 fok körül várható.

Pénteken ismét felszakadozhat néhol a makacs felhőtakaró, és helyenként a nap is kisüthet rövid időre. Ezeken a tájakon +5 fok körüli értékeket mérhetünk. Az ország nagy részén azonban folytatódik a borongós, párás idő.

Szombaton, vasárnap és hétfőn szürke, borús, párás, helyenként újra tartósan ködös idő valószínű. Hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat.

December 24-én, szenteste napján az ország nagy részén folytatódik a borult idő, többfelé pára-, illetve ködfoltokkal. A megélénkülő, nyugaton megerősödő déli szél azonban a Dunántúlon már felszakíthatja a felhőzetet.

December 25-én, karácsony első napján keleten még párás, borult, nyugaton szeles, enyhülő idő ígérkezik, elszórt esőkkel.

December 26-án, karácsony második napján nyugaton továbbra is szeles, tavasziasan enyhe idő jöhet 10 fok körüli maximumokkal, keleten még hűvösebb lehet az idő. Több helyen fordulhat elő eső.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik