Belföld

Vizsgálatot követel a Fidesz a mentőautóval furikázás miatt

Gyermekrak-Alapitvany(960x640)(1).jpg (gyermekrák alapítvány)
Gyermekrak-Alapitvany(960x640)(1).jpg (gyermekrák alapítvány)

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nemcsak felháborító, hanem egyenesen visszataszító a Gyermekrák Alapítványt vezető Balogh István viselkedése.

Rendőrségi vizsgálatot követel a Fidesz azért, mert az alapítvány vezetője magáncélra használta az alapítvány betegszállító autóját. A kormánypárti frakció emellett januárban egyeztetést kezdeményez tisztességesen dolgozó alapítványokkal arról, milyen jogszabály-módosítások szükségesek például az ilyen visszaélések kiszűréséhez.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nemcsak felháborító, hanem egyenesen visszataszító a Gyermekrák Alapítványt vezető Balogh István viselkedése. “Az mégiscsak mindennek a legalja, hogy egy beteg gyermekek szállítására szolgáló mentőautót valaki magánhasználatra vegyen igénybe, mindezt azért, hogy elkerülhesse a dugókat” – fogalmazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, videóra vették, ahogy a budai házától reggelente egy gyerekmentő autó viszi munkába a Gyermekrák Alapítvány elnökét. A sofőr a villamossíneken és a buszsávban is közlekedik, ha kell, megkülönböztető jelzéssel, kikerülve ezzel a dugót.

Balogh István tagadja, hogy magáncélra használná a mentőautót, holott három napig figyelték és videózták közlekedési szokásait az Index újságírói. Az alapítvány elnöke a Hír24-nek azt mondta, hogy a mentőautó az ingatlanján parkol ingyen és néha a sofőr mellé beszáll utasnak.

Olvasói sztorik