Belföld

Harmincan töltik utcán az ünnepeket

takarók (kríziskezelő központ, )
takarók (kríziskezelő központ, )

A Kríziskezelő szociális munkatársai igyekeznek behívni őket is a szállóra, de vannak, akik ennek ellenére az utcán maradnak. Nekik segít majd az a több száz takaró, tartós élelmiszer és gyertya, amivel karácsony előtt segít a város.

A Kríziskezelő Központ telephelyein, a nappali melegedőkben, az átmeneti szállásokon, valamint a zártkertekben, sátrakban és utcán élők között osztják szét azt a több száz takarót, tartós élelmiszert, gyertyákat, gyümölcsöt, amelyet adományként ma kapott az intézmény.

Székesfehérváron mintegy száznegyvenen zártkerti ingatlanokban, hatvanan sátrakban és mintegy harmincan az utcán töltik majd az ünnepeket.

Karácsonyhoz közeledve szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy vannak olyan embertársaink, akik segítségre szorulnak. Ha van lehetőségünk, segítsünk ezekben a napokban, de ugyanúgy fontos lesz ez januárban, februárban is. Azoknak, akik nem mennek be a szállóra, az életben maradást jelentheti a város adománya – mondta Cser-Palkovics András.

A Vadex Mezőföldi Zrt. negyven kilogramm vadhúst ajánlott fel

A feldolgozott és elkészített étel a karácsonyi asztalra kerül a központ telephelyein. Majoros Gábor vezérigazgató azt is elmondta, hogy idén a megyében 2100 m³ szociális tűzifát osztott ki az önkormányzatokon keresztül a társaság, amely erejéhez mérten mindig próbál segíteni a rászorulókon.

Ön is segíthet

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője elmondta, hogy az adományokat a hideg, téli estéken a teajárattal juttatják el a rászorulókhoz. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki segíteni szeretne, meleg téli lábbelivel, használható csizmával, kabáttal, zoknival, sapkával és sállal tud. Ezeket a Sörház téri hajléktalanszállóra bármikor bevihetik az adományozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik