Belföld

Gyurcsány kormányellenes hangulatot érez

gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )
gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )

A volt miniszterelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán arról beszélt, hogy szerinte a közvélemény-kutatók a Fidesz támogatottságát felülmérik, az ellenzéki erőkét viszont a valóságosnál kisebbnek ítélik.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormánypártok stabilizálták és javították pozíciójukat 2013-ban, az ellenzék mért támogatottsága viszont nem nőtt.

A közvélemény-kutatási eredményekről azt mondta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, hogy ha helytálló a Mediánnak az a kutatása, amely 37 százalékot mért a Fidesznek a teljes lakosság körében, akkor a kormánypártnak annyi támogatója lenne, mint amennyivel “brutálisan nyert” 2010-ben.

„Itt valami nem stimmel”

Ez majdnem hárommillió szavazót jelent, de “én ennek a nyomát nem látom az országban, szóval itt valami biztosan nem stimmel” – jelentette ki. Gyurcsány Ferenc hozzátette: egészen biztos abban, hogy nem a Medián manipulálja az eredményeket, szerinte inkább a megkérdezettek nem mondják meg időnként, mit gondolnak. Hozzátette: erős kormányellenes hangulatot tapasztal Magyarországon.

Az viszont világos, hogy az ellenzéki politikusok és pártok nem elégítik ki a választók sokaságát – emelte ki.

A pártelnök azt is elmondta, hogy nagyon kemény kampányra számít. Véleménye szerint inkább az ellenzéki pártok azok, amelyeknek még van lehetőségük a választókat megszólítani, és “az ilyen kurucos nép, mint a magyar, az nagyon szeret a hatalommal szemben szavazni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik