Belföld

Az igényekhez alakították a győri menetrendet

Több ponton korrigálták a városi buszok közlekedését: több vonalon új járatokat indítottak.

A tavalyi kényszerű kilométer csökkentés után kialakított új menetrend nem minden pontjában felelt meg a lakossági igényeknek, ezért a tapasztalatokat megvizsgálva finomhangolást végeztek rajta.

Somogyi Tivadar alpolgármester arra biztatott, a közlekedők keressék a városrészi önkormányzati képviselőjüket és mondják el menetrenddel kapcsolatos észrevételeiket. Ezek figyelembevételével már több finomhangolást végeztek, például a kismegyeri és az adyvárosi vonalakon.

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő hozzátette, lakossági fórumon vetette fel több adyvárosi lakos, hogy módosítsanak az őket érintő járatokon. A javaslatokat továbbították a Kisalföld Volán képviselőinek, akikkel sikerült olyan megoldást találniuk, ami nem jár pluszköltséggel a városnak, viszont dinamikusabb közlekedést hozott.

Több 23-as busz indul

Radnóti Ákos részletezte, a 23-as számú járat menetrendjét például úgy módosították több, mint 10 esetben, hogy plusz járat jár a kora reggeli és a délutáni órákban.

Ezzel a megoldással az iskolába, munkába járóknak is megkönnyítették a közlekedését, illetve azokét az idősekét is, akik a kórházba szeretnének eljutni, illetve a 32, 34, 36 járatok esetében pedig el lett törölve a fel-és leszállási korlátozás, így igénybe lehet venni nádorvárosi-és adyvárosi úticélokra is, különösen a kórház esetében.

A részletes vonalkorrekcióktól már korábban is beszámoltunk. Az egyes viszonylatváltozásairól itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik