Belföld

A nullás lovak helyzete is kérdés a Parlamentben

Bár elsőre nem igazán tudjuk, hogy azok a lovak milyenek, az biztos, hogy Gőgös Zoltánt, az MSZP képviselőjét nagyon izgatja a kérdés.

Az év vége felé előkerülnek az igazán fontos kérdések a Parlamentben, a minap az iPhone-ok árának csökkentése volt téma, de ugyanúgy felmerültek a nullás lovak és a tiszta sörcsapok is.

Egy kis utánajárás után persze kiderül, hogy szakmai berkekben nullás lovaknak nevezik az igazolatlan származású lovakat, Gőgös Zoltán pedig „A nullás lovak védelméről” nyújtott be írásbeli kérdést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez. Mint írja, egy korábbi miniszteri rendelet módosítása ellehetetleníti a hazai lovas társadalom egy részét, de mivel a „nullás lovak védelme érdekében igazi összefogás bontakozott ki szakmai körökben”, így azt kéri Gőgös, hogy a korábban módosított miniszteri rendeletet módosítsák újra. Nem teljesen érthető ez az egész? Nem az Ön hibája, talán Varga Mihály válasza segít.

Módosításra kerül majd a nemrég módosított rendelet, tehát a nullás lovak fellélegezhetnek, meg Gőgös Zoltán is. „Tájékoztatom Képviselő Urat arról, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékesével már felvettük a kapcsolatot az alkalmasság egyéb feltételeinek megfelelően kiképzett „nullás” lovak lovas szolgáltatásban tartásáról.”

Nem csak lovak, sörcsapok is

Gőgös Zoltán egy másik kérdést is benyújtott nemrég, erre Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter válaszolt, ekkor az MSZP képviselőjét a hazai sörcsapok higiéniája érdekelte. Fazekas Sándor is megnyugtatta Gőgöst: „az élelmiszer-ellenőrzésért felelős hatóság (a továbbiakban: hatóság) és a tárca 2008 óta, egy magánember bejelentését és hasznos tanácsait követően nagyobb figyelmet fordít a sörcsapok kezelésének higiéniai kérdéseire.”

Vagyis, a lovakat megvédi a kormány, a sörcsapok ragyognak. Kíváncsian várjuk, hogy az iPhone-ok, a nullás lovak és a tiszta sörcsapok után milyen nagyszerű kérdéssel foglalkozik a jövőben az Országgyűlés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik