Belföld

7600-an a téli közfoglalkoztatásban

apolo(960x640)(1).jpg (ápoló, )
apolo(960x640)(1).jpg (ápoló, )

Nem csak munkát, képzést is kaphatnak a közfoglalkoztatottak.

Csongrád megyében 7593 munkanélküli vesz részt a téli közfoglalkoztatásban, közülük 4766-an képzéseken tanulnak decembertől márciusig – mondta Bodó Imre (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Szegedi Járási Hivatal vezetője szerdán.

A közfoglalkoztatás a legrászorultabb rétegnek tud támogatást nyújtani – mondta a politikus sajtótájékoztatóján.    Az idén első alkalommal 200 ezer fő folyamatos, egyidejű téli közfoglalkoztatása zajlik szerte az országban. A program először egészül ki átfogó képzési rendszerrel, amelyben országszerte százezren vesznek részt – közölte a képviselő.

Juhász Károly, a Csongrád Megyei Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese elmondta, a megyében 123 országos képzési jegyzékben szereplő tanfolyam indult. A program részeként többek között házi betegápoló, betanított varró, hegesztő, kisgépkezelő, faipari gépkezelő, zsaluzó ács, pénzügyi ügyintéző és közbeszerzési referens végzettséget szerezhetnek a hallgatók.

Emellett 94 alapkompetencia és négy kompetenciafejlesztő tanfolyamot is szervezetek, többségüket az ügyfelek lakóhelyén. A napi hatórás iskolai órán résztvevő diákok 75 500 forintos közfoglalkoztatási bért kapnak havonta – közölte a szakember.

A képzéseken résztvevők iránt már a versenyszférából is érdeklődnek: a húsipari képzettséget szerzők számára a gyakorlati helyet a Pick Szeged Zrt. biztosítja, az oktatás lezárultával egy részüknek munkalehetőséget is kínálva, de a térségben működő cégek betanított varrókat is felvennének – közölte az igazgatóhelyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik