Belföld

Szenteste csak az éjszakai járatokra várhatunk

Változik a közösségi közlekedés rendje az év végi ünnepek miatt.

December 24-én 16 óráig a nappali járatok a szombati menetrend szerint szállítanak utasokat. Az utolsó metrószerelvények 15.25-kor érkeznek a Deák Ferenc téri állomásra, ott a 2-es és a 3-as vonalon kölcsönösen bevárják egymást, majd 15.30-kor indulnak tovább.

Délután 4 órától csak az éjszakai járatokkal lehet közlekedni, ezek az első, menetrend szerinti éjjeli indulásukig általában 15-60 perces követési idővel közlekednek, utána a megszokott menetrend lesz érvényben.

Nem járnak egyes buszok

December 25-27-én az éjszakai járatok a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint szállítanak utasokat. A nagy bevásárlóközpontokat kiszolgáló 64-es, 104-es, 123-as, 126-os, 162-es és 236-os busz nem jár, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es és a 218-as busz pedig nem érinti a bevásárlóközpontoknál lévő megállókat, mivel az áruházak zárva tartanak.

December 27-én és 28-án a járatokat a szombati, 29-én a vasárnapi, 30-án pedig iskolaszüneti munkanapi vagy az év végi menetrend alapján indítják. Utóbbi egyebek mellett a metró- és HÉV-vonalakat, valamint a fontosabb villamos- és autóbuszjáratokat érinti.

Jó hír a bulizóknak

December 31-én szintén az év végi menetrend szerint közlekednek a járatok, a fontosabb éjjeli viszonylatokon pedig több járatot közlekedtet a BKK. A 4-es és a 6-os éjszakai villamosok éjjel 5 percenként járnak, a többi éjszakai járat pedig egész éjszaka sűrűbben közlekedik, vagy nagyobb kapacitású járműveket állítanak forgalomba.

Január elsején a BKK járatai a munkaszüneti üzem szerint közlekednek, január 2-án és 3-án pedig a tanítási szüneti munkanapnak megfelelően járnak.

A BKK kezelésében lévő közterületi parkolóhelyeken december 21-én fizetni kell a várakozásért, viszont december 24-én, 30-án és 31-én ingyenes lesz a parkolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik