Belföld

Gyurcsány megszüntetné a köztévét

gyurcsány ferenc, dk (gyurcsány ferenc, )
gyurcsány ferenc, dk (gyurcsány ferenc, )

A DK elnöke szerint "ez a köztelevízió" nem érdemes arra, hogy tovább működjön.

Gyurcsány Ferenc ezt az MTVA Kunigunda útján található épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján mondta, miután felkereste Szabó László Zsolt megbízott vezérigazgatót, akivel ismertette álláspontját.

A Szabó László Zsolttal folytatott beszélgetése arról győzte meg, hogy igaza van, mert az évi körülbelül hetvenmilliárd forintos költségvetési támogatásból “közéleti, politikai, kulturális értelemben nem a köztársaság televízióját csinálják, hanem Orbán Viktorét” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció vezetője. Miközben független elemző intézetek már évek óta ezt mutatják ki, “nem érti a tévé vezetése, hogy ez miért nincsen rendben” – tette hozzá.

„Nem a közszolgáltatást kell (…) megszüntetni, hanem ezt a kultúrát és ezt a szervezetet, és helyette az alapokról, a nulláról, teljesen újat kell építeni” – jelentette ki. A köztelevízióról szóló közszolgálati kódex tartalmilag rendben van, de évek óta senki nem vizsgálja, hogy a műsorok megfelelnek-e a törvényi előírásoknak – folytatta. A volt kormányfő szerint egy “tipikus” közszolgálati híradóban húsz percen keresztül a kormány álláspontját mutatják be, az ellenzék reakciói nélkül, az utolsó tíz percben pedig az ellenzék számára kényelmetlen, negatív hírek következnek.

“Ez én szerintem tisztességtelenség, bizonyos értelemben közös pénzünknek az ellopása” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Végül azt mondta, hogy Szabó László Zsolt tisztességgel meghallgatta a kritikáját, de érdemi válaszra nem vállalkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik