Belföld

Molinós és káromkodó képviselőket büntet a parlament

gaudi (gaudi-nagy tamás, )
gaudi (gaudi-nagy tamás, )

Az Országgyűlés mai ülésén három ellenzéki képviselőt is megbüntethet, emellett a keddi zárószavazás előtt idén utoljára módosíthatja a kormány jövő évi költségvetési törvényjavaslatát.

A Ház két külön ülést tart ma és kedden. A képviselők a zárószavazás előtt még ma módosíthatják a jövő évi költségvetést, majd – az előzetes napirend alapján – kedden véglegesítik azt.

Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések szintén ma hangozhatnak el, a határozathozatalok azonban szinte kivétel nélkül a keddi, az idei utolsó ülésnapra csúsznak.     A parlament a 2014-es büdzsé már említett esetleges zárószavazás előtti módosítása mellett három ellenzéki képviselő büntetéséről határozhat: a jobbbikos Gaudi-Nagy Tamás mellett a PM két független képviselője, Szabó Rebeka és Scheiring Gábor szembesülhet szankciókkal. A házelnök előbbi képviselőt egy bizottsági ülésen tett káromkodása miatt 166 ezer forinttal, míg utóbbiakat az ülésteremben előző héten elhelyezett, a kormányoldalt a NAV-botrány ügyében bíráló molinó miatt összesen 180 ezer forinttal javasolja büntetni. Gaudi-Nagy Tamás káromkodását a képviselő frakciója, a Jobbik is helytelenítette.

Kedden összesen huszonegy indítvány elfogadásáról szavazhatnak a képviselők. A jövő évi költségvetés mellett végleges formát ölthet a kormány pénzintézeti csomagja és új büntetés-végrehajtási törvényjavaslata. Zárószavazás várható még a földtörvény részletszabályairól, de felállíthatják a szocialista rendszer vizsgálatára hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságot és meghatározhatják a Városliget új fejlesztési tervét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik