Belföld

Leamortizálódott a szalmalabirintus

Vasárnap biztonsági őrök tartották távol a gyerekeket.

Vasárnap csalódniuk kellett azoknak a családoknak, akik az idén a Széchenyi térre költözött szalmalabirintus kedvéért látogattak elsősorban a karácsonyi vásárra. A bejáratnál két láthatósági mellényes biztonsági őr közölte a gyerekekkel és szüleikkel, hogy zárva a látványosság, mert annyira megrongálódott, hogy balesetveszélyes lehet. Az újranyitást hétfőre ígérték.


fotó: Városkép Kft.

A szalmalabirintust már a Dóm téren is folymatosan karban kellett tartania az akkor üzemelteteő Ördögszekérnek, mert a gyerekek futkározás közben gyakran nekiszaladtak a falaknak és felugráltak rájuk, a bálák pedig szétestek, leborultak. Ez történt most is, de a felújítással kissé elmaradt a Városkép kft, ezért kellett pont a legnagyobb forgalom idején bezárni.

A megnyitás után már szembesültek a szervezők a gyors amortizációval, ekkor egy, a bálákba szúrt  fa szerkezettel próbálták strapabíróbbá tenni a tekergős utakat, de ezek szerint sikertelenül. Az este folyamán később -vélhetően amikor lejárt a biztonsági őrök munkaideje- a gyerekek a tiltás ellenére ismét birtokba vették a karácsonyi vásár kedvenc játékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik