Belföld

Az iPhone-ok áráról nyújtott be írásbeli kérdést egy képviselő

iphone (iphone)
iphone (iphone)

Végre az igazán fontos dolgokról is beszélnek a Parlamentben!

Nem elég, hogy Magyarországon több százezer gyermek éhezik és a felsőoktatás is borzalmas állapotban van, még azok a fránya okostelefonok is annyira drágák itthon, hogy az már a magyar nép egészségét-komfortérzetét is nagyban veszélyezteti.

Feltételezhetően emiatt nyújtott be a témában írásbeli kérdést a nemzetgazdasági miniszternek a DK-s Oláh Lajos december 12-én.

“Túlárazott Magyarországon az iPhone! ” – Ez a címe a DK-s Oláh Lajos által benyújtott irománynak, amelyre egyelőre még választ vár a képviselő Varga Mihálytól. Kíváncsiak vagyunk, mit lép a miniszter az ügyben, hiszen válasz nélkül biztosan nem maradhat a kérdés, furcsa is lenne, ha egy ilyen fontos és magyarok millióit érintő témában néma maradna a kormányzat.

A találatért köszönet egy nagyon kedves kollégánknak, bearanyozta a hétfő reggelünket.

Azoknak, akik nem hiszik, hogy tényleg van ilyen, íme a screenshot a parlament.hu-ról:

Update:

Oláh Lajos a 444-nek a következőket nyilatkozta az ügyről:

Ez egy létező probléma. Most publikáltak egy felmérést, 48 ország közül Magyarországon a 3. legdrágább az Iphone. Valaminek lennie kell a háttérben, remélem nem kartellről van szó. Egyébként az állami szerveknek, például a fogyasztóvédelemnek, vagy a Versenyhivatalnak pont az ilyesmit kellene ellenőriznie. Az írásbeli kérdés címében ugyan az Iphone szerepel, de ilyen érthetetlen drágaság más termékeknél is előfordul, még az élelmiszeriparban is. Az Iphone esetében nem gondolom, hogy széles társadalmi problémáról van szó, de más termékeknél igen.

Update 2:

A hvg.hu meg is válaszolta Oláh Lajos kérdését, eszerint az adó miatt olyan drága nálunk az iPhone. A lap azt írja: az iPhone 5s csúcsmodellt nézve kiderül, hogy míg a zürichi árnak 74 svájci frank (18 300 forint) az adótartama, addig a magyarban 66 200 forint “forgalmi adó és törvényileg előírt díj” van.

És, ha már az iPhone-ról esett szó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik