Belföld

Ásotthalom DK-s tanulságai

toroczkai (toroczkai)
toroczkai (toroczkai)

A Toroczkait támogató DK szóvivője magyarázza az eredményt.

Nagy fölénnyel nyerte független indulóként az ásotthalmi időközi önkormányzati választásokat Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke. ahol a folyamatos belső ellentétek miatt az ősszel a képviselő-testület feloszlatta magát.

Győzelméhez nagyban hozzájárult, hogy a baloldal nem indított a településen jelöltet, a helyi DK is –bár a párt országos vezetése elhatárolódott ettől– Toroczkait támogatta.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője egy blogbejegyzésében úgy látja, a demokratikus ellenzéknek nem volt közös jelöltje. Nem is lehetett, mert a településen az MSZP-nek nincs szervezete. Testületileg átléptek a DK-ba, az Együtt-PM-nek ott egyetlen tagja sincs.

Toroczkai helyben több vállalkozást működtet, és ezekben azoknak is munkát ad aki ma már nem szocialista, hanem DK-s párttag. Neki nyilván a megélhetése fontosabb lehet, mint hogy egy párt immár nem akarja, hogy a tagja legyen. Ő és más ásotthalmi lakosok azok, akik vagy elismerve Toroczkai erőfeszítéseit, vagy zsarolásnak engedve, de családtagjaikkal együtt rá szavazhattak. Ráadásul az amúgy rasszista, antiszemita alak helyben ellenzékinek számít, erősen Fidesz-ellenes hangot ütött meg -írja Gréczy.

A szóvivő szerint, ha a Fidesz nem kínálja meg a Toroczkai-féléket semmisségi törvénnyel a 2006-os puccskísérlet után, akkor ennek az embernek nem lett volna erkölcsi bizonyítványa, hogy egyáltalán jelöltethesse magát a polgármesteri posztra. A három pártnak (MSZP-DK-Együtt-PM) le kell ülni tárgyalni a teljes és országos szintű összefogás érdekében -sürgeti Gréczy Zsolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik