Belföld

Kisdiákokkal éltették az Alaptörvényt

Alaptorveny(430x286)(1).jpg (alaptörvény)
Alaptorveny(430x286)(1).jpg (alaptörvény)

Szombathelyre érkezett az Alaptörvény illusztrációinak vándorkiállítása, a megnyitón kötelező volt a középiskolások részvétele.

Egy szombathelyi pedagógus elküldte a levelét a nyugat.hu szerkesztőségébe, amiben az áll, hogy a kormánymegbízott azt kéri, iskolánként 20-25 fő végzős középiskolás jelenjen meg az eseményen. Biztos, ami biztos.

„Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr! 2013. december 12-én, csütörtökön 14:30-kor a Szombathelyi Képtárban vándorkiállítás nyílik Az Alaptörvény illusztrációi címmel. Kormánymegbízott úr kérése, hogy iskolánként 20-25 fő a végzős osztályokból képviselje az iskolát.”

A hírportál azt írja, hogy ők sajtómeghívót nem kaptak a megnyitóra, csak a diákok megjelenésére számítottak, nekik azonban kötelező volt a megjelenés. A Nyugat egyik újságírója azonban mégis elment a megnyitóra, ha már ott volt, meg is kérdezte a diákokat, ki az, akit tényleg érdekel a dolog. A legtöbben ugyanazt válaszolták, muszáj volt eljönni. Azonban néhányan még hozzátették, hogy tanáraik némi „ellenszolgáltatást” ajánlottak fel, ha eljönnek. De ez mi lehetett vajon? Szavazás a cikk végén.

Szovjet párhuzam

A festmények nem nagyon kötötték le az „érdeklődőket”, legtöbben a mobiltelefonjaikkal voltak elfoglalva, bár arról nincs információnk, hogy készült volna selfie a megnyitón. Harangozó Bertalan kormánymegbízott a beszédében kiemelte, jó dolog ez az új alkotmány, mert az előző, szovjet mintára készült nem volt legitim. (Ha már szovjet minta, ez a “kivezényelés” is hasonlóan szovjetes.)

A hivatalos megnyitó után a képtár sajnos igen hamar kiürült, kevés diák nézte végig a képeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik