Belföld

Vonattal akart nyugatra szökni a család

A koszovói család úti okmányok nélkül akart Ausztriába utazni. Hegyeshalomban tartóztatták fel őket a mosonmagyaróvári határrendészek.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel tartott közös akcióban ellenőrizték a nemzetközi gyorsvonatok utasait 2013. december 11-én. A Győr és Bruck között közlekedő szerelvényről egy négy fős koszovói családot szállítottak le a járőrök, akik személyazonosságukat humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták.

Huszonnégy órával korábban, két szír és egy koszovói állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök Hegyeshalomban a nemzetközi vasútállomáson. A három migráns vízum nélkül akarta átlépni az államhatárt. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy mindhárman a debreceni befogadó állomás lakói, úti céljuk az osztrák főváros volt.

A járőrök a hét határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt állították elő a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára. Ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik