Belföld

Szabálytalankodott Orbán konvoja

orbán viktor konvoja (orbán viktor konvoja)
orbán viktor konvoja (orbán viktor konvoja)

Az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése miatt pénzbüntetést kaptak az érintettek, akik panasszal éltek a határozat miatt.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy férfi azt állította, hogy a miniszterelnököt kísérő konvoj az I. kerületben a Batthyány utca–Málna utca kereszteződésben levő gyalogátkelőhelyen több szabályt is megszegve, egy álló autót jobbról megkerült, és az átkelő gyalogosok közé hajtott, ezzel veszélyeztetve több gyermek és felnőtt életét. A járművek megkülönböztető jelzést nem használtak.

A TEK cikkünkre reagálva elismerte, hogy valóban az ő konvojuk haladt el ott és akkor, de mint mondták, “sem a konvoj, sem annak egyetlen tagja sem hajtott gyalogosok közé, így nem veszélyeztette senki testi épségét”.

Ettől függetlenül a főigazgató vizsgálatot rendelt el, és közölték: ha a belső vizsgálat megállapításai indokolják, úgy a vonatkozó jogszabályok szerint járnak el.

Mint megtudtuk, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója szeptember 25-én valóban elrendelt egy fegyelmi eljárást a felelősség megállapítására.

“Az eljárás lefolytatását követően a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az eljárás alá vont személyeket – „elsőbbség és előzés szabályainak megsértése” – szabálysértés elkövetése miatt pénzbüntetés fenyítésben részesítette” – közölte a Hír24-gyel a szervezet.

A határozat ellen viszont az érintettek panasszal éltek, ezért a keletkezett iratokat a Terrorelhárítási Központ felterjesztette a panasz elbírálására jogosult elöljáró, a belügyminiszter felé, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Pintér Sándor hol tart az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik