Belföld

Nőtt a szállodai vendégek száma a Dél-Alföldön

Az év első tíz hónapjában 4,8 százalékkal nőtt a dél-alföldi kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek száma az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatója elmondta: Január-októberben a 445 ezer vendég 1,132 millió éjszakát töltött el a régió kereskedelmi szálláshelyein – mondta a szakember a Magyar Turizmus Zrt. regionális évadzáró rendezvényén. Hozzátette: a vendégéjszakák 3,4 százalékkal nőttek 2012 első tíz hónapjához képest.

A folyamatos csökkenés ellenére továbbra is Németország a legfontosabb küldőország, onnan 27 ezer vendég érkezett a térségbe – mondta az igazgató hozzátéve, hogy sok turista jön a Dél-Alföldre Romániából, Szerbiából, Lengyelországból, Ausztriából és Hollandiából is.

A most záruló uniós költségvetési ciklusban 173 turisztikai projekt nyert támogatást 47,29 milliárd forint értékben a Dél-Alföldön, ahol 323 kereskedelmi szálláshely működik 30 330 férőhellyel, ezekből 200 szálloda 10 678 férőhellyel működik – mondta a szakember.

A vendégek elsősorban a gyógyfürdők és wellness létesítmények miatt érkeznek a térségbe. A Dél-Alföldön 35 fürdőlétesítmény működik, ebből 25 minősített gyógyvízzel rendelkezik. Fontos vonzerőt jelentenek a gasztronómiai és kulturális rendezvények is.

Jövőre a nyári időszakban a régió kiemelt figyelmet kap: nyáron a Dél-Alföld Privileg programban prémium szolgáltatásokkal, helyi termékek bemutatásával várják a vendégeket. Ősszel Zamatos Dél-Alföld program keretében pedig a turisták akár szakácskurzusokon, borbíráló tanfolyamokon is részt vehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik