Belföld

Balog szerint elveszíthető a kétharmad

Balog-Zoltan(960x640)(2).jpg (balog zoltán)
Balog-Zoltan(960x640)(2).jpg (balog zoltán)

Ha a kormányzásnak nincs lelki dimenziója, akkor az csak "favágás", a napi feladatok menedzselése, miközben elvész a lényeg - mondta az emberierőforrás-miniszter egy csütörtök esti beszélgetésen az újbudai Szent Margit Gimnáziumban.

Balog Zoltán, akit a házigazda Rétvári Bence államtitkár, KDNP-s politikus lelkészként és politikusként mutatott be a Szentimrevárosi esték című programsorozat közönségének, arról beszélt, az egyik legnehezebb feladat ezt a lelki dimenziót, minőséget a kormányzásban megjeleníteni.

A miniszter azt is mondta, a kétharmados parlamenti többséget el lehet veszteni, ha a lehetőséget nem mások javára használják, hanem a hatalom gyakorlására, saját sikerük bemutatására.

A kormányzás “lelki dimenziójával” összefüggésben arról beszélt, feladatuknak tekinti, hogy az elsősorban a materiális dolgokra figyelő “has-magyarokat” meggyőzzék arról, hogy szívük is van. Hozzáfűzte: ha hiányzik a lelki dimenzió, a közösség, a valahová tartozás élménye, akkor a materiális dolgokat sem tudják élvezni az emberek, ha pedig megvan, akkor az életminőségbeli javulást is jelent.

Közölte, az ágazati politikák, köztük a köznevelés átalakítása is erről a szemléletről szól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik