Belföld

Külföldre ment, aki hazahívja a magyarokat

Azbej Trisztán (Azbej Trisztán)
Azbej Trisztán (Azbej Trisztán)

A Gyere Haza Alapítvány célja, hogy meggyőzze a külföldön dolgozó fiatalokat. Az alapító most mégis Izraelben kapott munkát.

Azbej Tristan, aki az alapítvány mellett még a KDNP ifjúsági szervezetének, az IKSZ-nek (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) is az alelnöke jelenleg (bár erről a tisztségéről hamarosan lemond) Tudományos és Technológiai (TéT) attaséként kezdte meg munkáját Magyarország Tel Avivi-i nagykövetségén – írja a 444.hu.

A Gyere Haza honlapja még 2011-ben indult, idén márciusban pedig már arról tudtunk beszámolni, hogy addig Már három (3) család tért vissza Magyarországra a Gyere Haza Alapítványnak köszönhetően. Pedig a honlap gránitszilárdságú érvekkel próbál meggyőzni arról, hogy itthon jobb, például „szép lányok, helyes srácok, igazi barátok” várnak minket Magyarországon, de érv az „az ízek, a lángos, a zsíros kenyér, a túró rudi” is.

A 444-nek Azbej elmondta, ingázik a két ország között, utoljára másfél hete volt itthon. „Persze hiányoznak az otthoni dolgok, de a munkámból Magyarország profitál. Most csempészem a Túró Rudit, és végül haza fogok menni” – mondta a lapnak.

Fotó: KDNP.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik