Belföld

Gyurcsány üzent a méregkeverőknek

gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )
gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint méregkeverésben nincs párja a jobboldalnak és sajtójának.

„Napok óta hírt építenek saját fantazmagóriájukból, találgatva, sőt időnként biztos belső információkra hivatkozva, hogy kit jelölnék a demokratikus ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének. Sőt, azt is tudni vélték, hogy ma nyilvánosságra fogom hozni a nevet vagy a neveket. Alávaló és gyatra próbálkozás ez.” – írta a volt kormányfő Facebook-oldalára.

“Ha, miként reméljük, végül lesz megállapodás és lesz közös jelöltünk, őt a megállapodást létrehozó pártoknak közösen kell felkérniük és közösen kell a nyilvánosság elé állni vele. Amíg ez nem történik meg, addig minden sejtetés, szivárogtatás szimpla hazugság lesz és marad. Szerkesztő és újságíró kollégáknak pedig jó szórakozást kívánok.”

A Gyurcsány Ferenc által szabott határidő lejárta után a Demokratikus Koalíció (DK) egyébként önállóan folytatja választási felkészülését, ugyanakkor fenntartja a közös indulásra tett javaslatát az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek. A DK arra kérte a Magyar Szocialista Pártot, illetve az Együtt-PM szövetséget, hogy vizsgálják felül a választási megállapodásukat, december 10-éig kérjenek mandátumot vezető testületeiktől egy széles körű összefogást célzó tárgyalássorozat megkezdésére.

 

A Magyar Hírlap előzőleg azt írta, hogy Király Júlia, Tétényi Éva, Felcsúti Péter, Antall Péter, Gémesi György és Róna Péter nevét is bedobná miniszterelnök-jelöltként a köztudatba Gyurcsány Ferenc.  A lap információi szerint a volt kormányfő ezzel a jelöltállítási vitával tematizálná a közbeszédet, így vágna vissza az MSZP-nek és az Együtt–PM-nek is, mivel azok nem kívántak tárgyalóasztalhoz ülni a Demokratikus Koalícióval.

A Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádióban beszélt először arról, hogy megtalálta Orbán Viktor ideális kihívóját, aki ha pártja mellett az MSZP és az Együtt-PM szövetség is felkéri, elvállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget. Az interjúban hiába barkochbázott a műsorvezető Gyurcsány Ferenccel, a DK elnöke csak annyit árult el az általa favorizált kormányfőjelöltről, hogy sem hozzá, sem pártjához nem kötődik, kollégája sem volt, és az illető nem volt ott október 23-án a színpadon.

Gyurcsány nem állapodott meg vele, csak puhatolózott, de biztosra veszi, hogy igent mondana a felkérésre, ha erre hárman (Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány) kérnék. Gyurcsány akkor jelezte, ő hajlandó Mesterházy vagy Bajnai mögé is beállni, ha valamelyik visszalép a másik javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik