Belföld

Díjátadóval ért véget a „Lépj 975-öt Fehérváron”

díjátadó (díjátadó, )
díjátadó (díjátadó, )

A Táska Rádió szervezésében októbertől Mikulásig folyt a játék, amiben 11 iskola 112 diákja vett részt.

A Lánczos Kornél Gimnázium és a Táska Rádió szerkesztősége a 2013-as Szent István Emlékév keretében hirdette meg történelmi témájú interaktív játékát.

Egyénileg és csapatban is játszottak, hogy a város önkormányzata által felajánlott fődíjakat, két okostelefont, illetve kétszer 97500 forintos osztálypénzt megnyerhessék. A Városháza Dísztermében rendezett díjátadó ünnepségen Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. „ A 2013-as Szent István Emlékév megszervezésével az volt az egyik célunk, hogy a kisebb-nagyobb közösségeket építsük, erősítsük, és minél nagyobb figyelmet kapjon Székesfehérvár történelmi múltja. Ez a verseny ezt a két dolgot sikeresen ötvözte. Jó volt látni és hallani, hogy több mint száz fiatal szállt versenybe. Ez is jelzi, hogy mekkora érdeklődés övezte az Emlékévet, hiszen nincs olyan intézmény, iskola a városban, amely valamilyen módon ne csatlakozott volna az év programjaihoz.”

Ollerinyi Tamás programigazgató a versenyről szólva elmondta: „A Lánczos Kornél Gimnázium igazgatója, Lovranits József ötlete alapján indítottuk útjára a vetélkedőt, amelyen nagyon szoros verseny alakult ki.”

Az első helyezettek kiválasztás érdekében végül múlt héten, csütörtökön egy flashmob-ot szerveztek. Ennek keretében mintegy 400 mikulássapkás fiatal jelent meg a város főterén. A rádió programigazgatója köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának és Cser-Palkovics András polgármesternek a verseny támogatásáért.

A felső tagozatosok kategóriájában a Táska Rádióban megrendezett, élő adásban két első helyezett lett, Borbély Ádám és Teleki Luca. A város által felajánlott fődíjat, egy okostelefont Borbély Ádám (Széna Téri Általános Iskola, 6.b) kapta, Teleki Luca (Németh László Általános Iskola, 6.c) a Táska Rádió díját, egy tabletet vehetett át.  A felső tagozat osztálynyertese a Széna Téri Általános Iskola 6.b osztálya lett, ők egy 97500 forintos csekket vehettek át Mészáros Attila ifjúsági tanácsnoktól.

A középiskolás kategóriában a város fődíját, az okostelefont László Debóra, a Kodolányi János Középiskola 9.a osztályos diákja nyerte. A versenyben legaktívabb és legjobban teljesítő középfokú oktatási intézmény is a Kodolányi János Középiskola lett. A 9.a osztály közössége 97500 forinttal gazdagodott.

Miután az általános iskolásoknál az első hat játékos között alig-alig volt különbség, ezért a Lánczos Gimnázium úgy döntött, hogy felajánl további négy különdíjat Hosszú Henrik (Kodolányi János Középiskola és Kollégium, 7.a), László Dalma (Kodolányi János Középiskola és Kollégium, 7.a), Németh István (Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola, 8.b) és Imre Anna (Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar – Angol Két Tanítás Nyelvű Általános Iskola, 6.b) részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik