Belföld

Tizennyolc évet kapott a „múmiás gyilkos”

Élettársa holttestét egy lepedőbe csavarta a nő, s fiával együtt próbálták elásni.

Súlyosbította az első fokú bíróság ítéletét a Győri Ítélőtábla a két éve az élettársát megölő “múmiás gyilkos” és fia ügyében.

A soproni nő két évvel ezelőtt addig ütlegelte, fojtogatta, majd többször meg is szúrta élettársát, amíg a férfi belehalt sérüléseibe. Az elsőrendű vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével először 15 év fegyházra ítélték, amit most az ítélőtábla 18 évre emelt.

A másodrendű vádlott, aki segített eltüntetni anyjának a holttestet, egy év és hat hónap helyett most két év négy hónap börtönbüntetést kapott.

A 2011-es soproni bűncselekmény a “múmiás gyilkosságként” vált ismertté, mert a vádlottak paplanba csavarva próbálták elásni a sértett holttestét.

Feszítővassal verte a fejét

Az áldozat és gyilkosa a soproni kórházban ismerkedtek meg. A nő két héttel később oda költözött a férfi házába, ide költözött vele a fia is. A férfi végrendeletében a vagyona egyedüli és kizárólagos örökösének későbbi gyilkosát nevezte meg, aki ismerte a végrendelet tartalmát.

Kapcsolatuk viszontagságos volt, sokat veszekedtek, míg 2011. november 24-én egy vita során a nő az ágyra lökte párját és fojtogatta. A férfi elájult, de támadójának ez nem volt elég: háromszor döfött konyhakést a nyakába. Ezután feszítővassal ütlegelte a fejét.

Fiával együtt akarta elrejteni a hullát

Ezután a nő és fia a holttestet gondosan becsomagolva a ház pincéjébe rejtette, majd feltakarítottak, kimosták a ruhákat. Másnap ásni kezdtek az udvaron, a kerítés mellett, amelyet a szomszéd is észrevett. A történtekre két nappal a gyilkosság után derült fény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik