Belföld

Magyarország első családbarát közösségi irodája nyílt meg Szegeden

Anyuka a kislányával (szegedi közgyűlés, karácsony, gyerekek, )
Anyuka a kislányával (szegedi közgyűlés, karácsony, gyerekek, )

Kismamáknak ad képzést és munkahelyet a RENATA.

Megnyílt az első magyarországi családbarát közösségi iroda Szegeden; a Tó Office a Tudásklaszter Nonprofit Kft. gyermekvállalás után munkába visszatérő nők elhelyezkedését segítő programjának egyik eleme – mondta el a megnyitóval egybekötött keddi sajtótájékoztatón a projekt menedzsere.

Gerháth Györgyi elmondta, hogy a Renata – Regionális Női Atipikus Alkalmazások című projektre csaknem 142 millió forintos uniós támogatást nyertek el.

A 2012 májusában indult munkába 62 főt vontak be, a képzést 59-en végezték el sikeresen. A korábban gyesen, gyeden lévő anyák nagy része már újra el tudott helyzkedni a nyílt munkaerőpiacon, hárman a most létrejövő családbarát közösségi irodában kaptak munkát virtuális asszisztensként.

Az iroda célja az is, hogy a hozzá forduló magánemberek, mikro-, kis-, és középvállalkozások, valamint civil szervezetek professzionális kiszolgálást kapjanak. Ennek megfelelően a Tó Office-ban 7 számítógépes munkaállomást alakítottak ki, s így akár egy vállalkozás bővítése is megoldható infrastrukturális beruházás nélkül. A helyszínen rendelkezésre áll egy beltéri, és egy kültéri tárgyaló is.

A technikai feltételek is adottak online konferencia-beszélgetésekre, valamint az iroda helyszínként szolgálhat tréningek, képzések, közösségi programok lebonyolítására is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik